<xmp> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d9845524\x26blogName\x3dRook+USA\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://rookusa.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://rookusa.blogspot.com/\x26vt\x3d-8846373986094620866', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script> </xmp>

Rook USA

Tuesday, March 29, 2005

Tragisch ongeluk

Tara (18) en Molly (17), twee klasgenootjes van Ivan, waren zondag samen met vriendin Sierra (18) betrokken in een dodelijk ongeval. De meiden hadden met z'n drietjes de Spring Break vakantie doorgebracht ergens in Californiƫ. Op weg terug naar Cedar Rapids verloor Tara in het westen van Colorado de macht over het stuur. Het daardoor veroorzaakte eenzijdige ongeluk was fataal voor Sierra.
Ook Molly en Tara zijn er erg slecht aan toe. Molly is in een coma. Haar toestand is zeer kritiek (3/4 van haar hersenen functioneren niet meer). Tara is er iets beter aan toe, maar zij kan alleen maar 'Yes' en 'No' zeggen.
De politie is nog niet veel wijzer geworden over de toedracht van het ongeluk.

UPDATE (30-3-2005 10:58 PM): Molly, wiens toestand gisteren nog steeds kritiek was, is eerder vandaag overleden. Tara haar toestand is nu stabiel.
Tara droeg tijdens het ongeval een veiligheidsgordel, maar vriendinnen Sierra en Molly niet. De Chevy Trailblazer waarin de meisjes reden, was 3 keer over de kop gegaan. Daarbij zijn Sierra en Molly beiden uit de auto geslingerd.

7 Comments:

Slik, das wel even wat anders dan paaseieren zoeken. Triest!

 

Vreselijk. Ook al gebeuren er dagelijks ongelukken op deze wereld ... als het zo dicht bij gebeurt dan veroorzaakt het een grotere klap. Vooral voor Ivan zal het misschien zwaar worden ... en ik denk dat er behoefte zal zijn aan steun en begrip. Dat had mijn zoon ook toen hij een vriendin van school een epilepsie aanval kreeg ... en een paar uur later was overleden. Hij zag het geburen.

 

Het is denk ik de nachtmerrie van iedere ouder...
Je wilt je kinderen beschermen, maar moet ze ook los kunnen laten. En dan maar hopen dat alles goed gaat...
Sterkte voor iedereen die hierbij op enige wijze betrokken is...

 

Het "vreemde" is...als je zo'n krantenbericht zou zien, haal je je schouders op. Maar zodra je het hoort van mensen die de slachtoffers op de een of andere manier kennen, komt het drama ineens een stuk dichterbij, ook al ken je niemand die bij het ongeluk betrokken was.

Helaas gaat dat net zo bij vele andere krantenberichten over ellende.
Wens ze in ieder geval maar een spoedig herstel.

 

In Iowa mogen kids al vanaf hun 14e autorijden met een ouder naast zich. Tussen hun 14e en 16e komen ze in aanmerking voor een 'school permit', waarmee ze in hun uppie in de auto via een vastgestelde route naar en van school mogen rijden. Vanaf hun 16e kunnen ze rijden waar en wanneer ze maar willen (zolang ze een rijbewijs hebben uiteraard).

Met zo'n tragisch ongeluk zo dichtbij doet me eens te meer beseffen dat ik er helemaal niet rouwig om ben dat Ivan (18) nog geen rijbewijs heeft (hij heeft er gewoon nog geen haast mee). Ook Ewout (15) heeft nog geen poging ondernomen om een rijbewijs te halen. Met Nathalie weet ik het zo nog niet. Die zou zodra ze 14 is wel eens serieus achter een rijbewijs aan kunnen gaan.

 

Ik weet niet of dat wel zo goed is dat Ivan nog geen rijbewijs heeft. Nu zijn je kinderen afhankelijk van anderen, heb je daar meer vertrouwen in?
(Als er al brievenbussen omver worden gereden...)

 

(Sorry voor de late reactie)

Alweer een triest ongeval in een lange lange rij van tieners die betrokken is in een fatale eenzijdig ongeval. Volgens mij zijn er een paar duidelijke oorzaken. Kinderen leren autorijden van hun ouders, leren ook hun fouten en slechte gewoontes. (Raad eens waar die ouders hun fouten vandaan hebben) Rijlessen heb je hier bijna niet.
Dan als je zulke krachtige auto's met stuurbekrachtiging ABS en zo groot als een tank meegeeft aan de jeugd dan voelen ze zich onkwetsbaar.
Erg triest allemaal.

Blips

 


Yes, I also want to post a Comment!

<< Naar Rook USA Homepage








This page is powered by Blogger. Isn't yours?