<xmp> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d9845524\x26blogName\x3dRook+USA\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://rookusa.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://rookusa.blogspot.com/\x26vt\x3d-8846373986094620866', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script> </xmp>

Rook USA

Thursday, March 24, 2005

Spring Break tuig

Deze week is het Spring Break (voorjaarsvakantie laten we maar zeggen) in grote delen van de States. Veel gezinnen grijpen deze vrije week aan om op vakantie te gaan. Tuig dat niet op vakantie gaat moet dus iets anders vinden om zich te vermaken.
Zo ook drie jochies van een jaar of tien die zich vanochtend vermaakten met het afsteken van vuurwerk in de speeltuin in het park achter ons huis. In eerste instantie gooiden ze vuurwerk op de kunststof glijbaan. Kennelijk hadden ze door dat dit niet echt goed is voor het plastic, want even later gooiden ze het vuurwerk gewoon op de grond.
Ella stond het tafereel vanuit onze eetkamer een beetje aan te kijken, toen ze opeens een politie auto op zag komen dagen. Ella zag hoe één van de jochies nog net even wat uit z'n zakken dumpte. De agent had waarschijnlijk de ouders van de jeugdige delinquenten gebeld, want even later verschenen een paar ouderlijke figuren op de crime scene.

In Iowa mag geen vuurwerk worden verkocht en ook niet worden afgestoken (zelfs niet rond de jaarwisseling). Een buurvrouw van een collega werd een paar jaar geleden nog stevig beboet toen zij deze regel aan haar laars lapte en dacht dat ze tijdens een feestje in een andere staat gekocht vuurwerk straffeloos vanuit haar achtertuin af kon steken. Wij moeten het hier in Cedar Rapids daarom maar doen met de overigens zeer goed verzorgde vuurwerkshows rond de 4th of July (de Amerikaanse Onafhankelijksheidsdag).
In een aantal andere staten mag wel vuurwerk verhandeld en afgesloken worden, in sommige staten zelfs het hele jaar door. In Florida mag het wel verkocht worden, maar mag het officiëel niet afgestoken worden.
Ivan (18) en Ewout (15) hebben afgelopen zomer vuurwerk gekocht zowel in Tennessee als in Florida, en dat vervolgens mee naar Iowa 'gesmokkeld'. Zo af en toe steken onze jongens wat vuurwerk af in het park achter ons huis.
Toen Ivan en Ewout vanochtend zagen hoe de 3 jochies door oom agent in de kraag werden gevat hadden ze dikke pret.

1 Comments:

@Arina: Ik denk niet dat de boys zich zullen weerhouden van het afsteken van vuurwerk in het park. Ewout kennende zal hij vanaf nu wel 10 keer om zich heen kijken of ie een politieauto ziet alvorens vuurwerk af te steken.

 


Yes, I also want to post a Comment!

<< Naar Rook USA Homepage








This page is powered by Blogger. Isn't yours?