<xmp> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d9845524\x26blogName\x3dRook+USA\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://rookusa.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://rookusa.blogspot.com/\x26vt\x3d-8846373986094620866', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script> </xmp>

Rook USA

Monday, March 14, 2005

Lisandra 10 jaar

07:23 - De telefoon op mijn bureau gaat over. Op zich niet zo bijzonder, want dat gebeurt wel vaker zo vroeg in de morgen. Ik denk dan ook niet aan de mogelijkheid dat Ella begint met bevallen. "Henk, mijn vliezen zijn gebroken. Ik heb mevrouw Matroos al gebeld. Als je binnen een kwartier thuis bent, dan kun je het bed nog op blokken zetten." Na 11 minuten te hebben gewerkt, kon ik weer terug naar huis.
08:45- Mevrouw Matroos arriveert in haar Lada. Alles blijkt OK. Het koppie van de kleine zit er mooi voor, dus Ella mag gewoon rondlopen. Ella heeft lichte weeën. Zo licht zelfs, dat zij ze zelf niet voelt.
09:10 - Na 25 minuten had mevrouw Matroos het wel gezien en vertrekt ze weer. Om half elf zal ze weer terugkomen. Mevrouw Matroos is nog maar net weer weg of Ella staat alweer met de stofzuiger in de hand.
10:30 - Mevrouw Matroos is een rechtse verloskundige, dus Ella moet op mijn matras gaan liggen. Er blijkt nauwelijks ontsluiting te zijn. Indien het niet doorzet, moeten we om een uur of vijf naar het ziekenhuis. Rond die tijd zal mevrouw Matroos weer even komen kijken.
16:50 - Mevrouw Matroos constateert al snel dat de weeën niet hebben doorgezet. Dit betekent dat we naar het Sint Elisabeth Hospitaal moeten. Om ze op de hoogte te stellen van onze komst, belt me­vrouw Matroos naar het ziekenhuis. Daar zullen we opgevangen worden door de gynaecoloog Dr. J. Capello. In de volksmond wordt het ziekenhuis SEHOS genoemd: Sint Elisabeth HOSpitaal.
18:55 - Een zuster brengt ons naar de 2e klas kraamafdeling op de 1e etage. Ella krijgt een bed op kamer 38. Op deze tweepersoonskamer ligt al een jong vrouwtje te kreunen van de weeën.
De bevalling zal worden gedaan door Dr. Capello. Een lange nederlands man met een snor en krullend haar. Ella vond hem op Robert Long lijken, ik niet. Hij is zeer aardig.
Ella heeft 3 á 4 centimeter ontsluiting. Ze heeft het koud en vraagt om een deken. Dat blijkt geen makkie. Op de 2e klas gebruiken ze eigenlijk geen dekens. Op de 1e klas wel, omdat ze daar airco hebben, maar daar was door de drukte een tekort aan dekens ontstaan. Uiteindelijk lukt het de zuster toch om een deken te bemachtigen.
19:17 - Ella wordt voor een halfuur aan het CTG-apparaat gelegd en ik ga even het ziekenhuis uit voor een snelle hap. Bij Dick, een chinees om de hoek, verorber ik een tjap tjoi met batata.
20:00 - Ella wordt aan het infuus gelegd. In de infuusvloeistof zitten hormonen die de bevalling op moeten wekken. Het infuus brengt de weeën goed opgang.
23:15 - Dr. Capello en een zuster rijden het bed naar de verloskamer. Hier stond de airco aan, dus was het knap koud. Van het bed wordt Ella op de baartafel (verlosbed, of hoe dat ook mag heten) geholpen. Met drie persweeën was het gebeurd.
23:32 - Volgens het doktersrapport om 23:35 uur, maar volgens de tijd van de video (en die stond goed) om 23:32 wordt Lisandra Manuela bij Ella op haar buik gelegd.
23:43 - Lisandra wordt gewogen (3.960 gram), gemeten (52 centimeter) en gewassen op de babykamer van de kraamafdeling.

Dit is alweer 10 jaar geleden. Vandaag is Lisandra dus 10 jaar geworden!

4 Comments:

Gefeliciteerd, mooi verhaal.

 

Henk, ik weet dat jij een goed geheugen hebt. Maar weet je dit verhaal na 10 jaar echt nog zo goed te reproduceren, inclusief rondetijden of heb je het al eens eerder gedocumenteerd... ;-)
Lisandra, gefeliciteerd met je 10e verjaardag, HAPPY BIRTHDAY TO YOU!

 

@CasaSpider: Het verhaal heb ik inderdaad volledig uit m'n geheugen opgedist. Maar bij capaciteit gebrek in m'n bovenkamer, had ik dit verhaal 10 jaar geleden opgeslagen in m'n externe geheugen. :-)
De originele versie is vele malen langer. Deze jubileum editie was slechts een sterk verkorte versie.

 

Zo´n echt verhaal........je liet me echt schrikken totdat ik bij de laatste regel kwam.
Louk

 


Yes, I also want to post a Comment!

<< Naar Rook USA Homepage








This page is powered by Blogger. Isn't yours?