<xmp> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d9845524\x26blogName\x3dRook+USA\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://rookusa.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://rookusa.blogspot.com/\x26vt\x3d-8846373986094620866', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script> </xmp>

Rook USA

Friday, March 11, 2005

Worstelseizoen afgelopen

Ter afsluiting van het worstelseizoen hadden de worstelcoaches voor Ewout (15) en zijn worstelbuddies een Wrestling Banquet georganiseerd. Ouders, broertjes en zusjes waren ook welkom. Nadat iedereen zijn of haar buikje rond had gegeten, werden prijzen en certificaten uitgerijkt aan worstelaars die een verdienstelijk seizoen achter de rug hebben.

Jay Borschel wint Iowa State worstelkampioenschap voor 4e jaar op rijIn bijna elke categorie werd wel een prijs of certificaat uitgereikt aan de 18 jarige Jay Borschel. Jay Borschel was afgelopen week voor het 4e jaar op rij worstelkampioen van de staat Iowa geworden. Wetende dat Iowa DE worstelstaat van Amerika is, is dat een gegantische prestatie.
Het is inmiddels 4 jaar geleden dat Jay een partijtje worstelen heeft verloren. Worstelaars in zijn gewichtsklasse (tot 77 kg) weten dat ze geen schijn van kans tegen Jay maken. Het komt daarom steeds vaker voor dat worstelaars zich terugtrekken uit een toernooi vlák voordat ze tegen Jay moeten worstelen. Dit, om te voorkomen dat ze een deuk oplopen in hun eigen vlekkeloze staat van dienst. Gevolg is wel dat Jay regelmatig bij een worsteltoernooi op komt draven en daarbij met de beker naar huis gaat zonder ook maar één keer geworsteld te hebben. Erg frustrerend, maar hij kan er niets tegen doen (behalve dan door slechter te gaan worstelen...duh!).

In Amerika kun je op twee manieren aan een volledige of gedeeltelijke studiebeurs komen: op basis van je schoolprestaties of op basis van je sportprestaties. Als je in één van beide goed je best doet kan je dat dus aardig wat geld opleveren.
Universiteiten zijn altijd opzoek naar sporttalent. Virginia Tech University, een universiteit met een zeer gerenomeerd worstelprogramma, heeft Jay Borschel een volledige beurs aangeboden als hij bij hen komt studeren en worstelen. Jay, die net als Ivan (18) in de komende maanden zijn High School afrond, is op dit aanbod ingegaan. Da's wel even bijna 90 duizend dollar in 4 jaar!

Het worstelseizoen via school is afgelopen, maar Ewout heeft zich nu op het vrijworstelen gestort. De twee trainingen per week worden gegeven bij een universiteit in downtown Cedar Rapids.

2 Comments:

Informatief!
Hier is worstelen op sterven na dood.

 

Ik ben via zoekterm worstelen op deze site gekomen. Ik ben benieuwd of ik contact kan krijgen met nederlandse worstelaars die worstelen buiten nederland

PS kijk op www.dehalter.com

jrvanstraten@hotmail.com

 


Yes, I also want to post a Comment!

<< Naar Rook USA Homepage








This page is powered by Blogger. Isn't yours?