<xmp> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d9845524\x26blogName\x3dRook+USA\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://rookusa.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://rookusa.blogspot.com/\x26vt\x3d-8846373986094620866', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script> </xmp>

Rook USA

Sunday, February 27, 2005

Ijshockey: voor elk wat wils

Blije RoughRiders (en fans) na een 5-1 overwinning op Indiana!

Anders ga ik altijd samen met Ewout (15) naar ijshockeywedstrijden van de Cedar Rapids RoughRiders, maar deze keer had ik 6 tickets gekocht. Nathalie (13), Lisandra (9), Ivan (18) en zijn vriendin Holly (17) zouden nu ook meegaan. Lisandra werd echter twee dagen voor de wedstrijd uitgenodigd voor een verjaardagsfeestje mét sleepover. Ze verkoos de party boven de hockeywedstrijd. Buurmeisje Kara (16) vond dit in het geheel niet erg en ging zonder tegensputteren in plaats van Lisandra met ons mee.

Nathalie's vriendin Darcey zou ook bij de ijshockeywedstrijd zijn (haar vader heeft seizoenstickets). Daar verheugden de meiden zich zo over dat ze besloten dat Darcey na afloop van de wedstrijd meteen maar bij ons zou blijven slapen.

Het was dus Nathalie's eerste ijshockeywedstrijd. Gezellig naast mij gezeten zat Nathalie gedurende de eerste periode (een ijshockeywedstrijd heeft 3 perioden) het allemaal eens rustig in zich op te nemen. Toen Darcey vlak nadat de wedstrijd was begonnen Nathalie wenkte, schudde ze dan ook van nee en voegde daar "Later..." aan toe.

Toen Ivan in de pauze tussen de eerste en tweede periode besloot de druk op zijn blaas te verminderen, moedigde ik Nathalie aan om Darcey maar eens op te gaan zoeken.
Tien minuten later ontdekte ik Nathalie en Darcey aan de andere kant van het stadion, stijf achter de penalty box voor de jongens van het thuisteam (zie bovenstaande foto).
Als een hockeyer de fout in gaat (ruw spel, hockeystik te hoog, haken, ellebogen gebruiken, vechten, etc) dan moet ie voor straf 2 minuten lang in de penalty box zitten, bij vechten is dat 5 minuten. De penalty box voor de Cedar Rapids RoughRiders en het gastteam, in dit geval Indiana, zijn naast elkaar gelegen.
Bij een gemiddelde hockeywedstrijd houdt het aantal penalties wel op bij een stuk of 5, maar gisteren waren dat er maarliefst 29! Met leeftijden veriërend van 17 tot 20 is het Cedar Rapids RoughRiders team een vrij jong team. In de 2e en 3e periode kwamen 8 van hen één of meerder keren met een bezwete kop recht voor Nathalie en Darcey zitten, met slechts een glasplaat ertussen.

Toen we terug naar huis reden hoorde ik Darcey aan Nathalie vragen: "Nathalie, what did you like most about the game?" ("Nathalie, wat vond je het leukste van de wedstrijd") "The guys!", was Natahlie's directe antwoord. (Met "The guys!" doelde Nathalie op de hockeyers van de RoughRiders.)
Ach ja, zo is er voor iedereen wel wat te genieten bij een ijshockeywedstrijd...

4 Comments:

Gezonde en goeie instelling van die meiden. De hormonen gieren natuurlijk op die leeftijd!!

 

Dat verklaart ook iedere keer weer het succes van de Olympische Spelen: the guys!
Wat was overigens de einduitslag?

 

Zijn er geen cheerleaders bij ijshockey? Daarvoor zou ik ook wel eens gaan kijken!

 

@Henk (ES): De gezonde instelling en de gierende hormonen komen ook met de nodige zorgen. Ik denk maar eens een jachtgeweer aan te schaffen. Daar gaat altijd een gezonde dreiging van uit...
@WW: De Cedar Rapids RoughRiders hebben gewonnen met 5-1. Yes!
@CasaSpider: Nu je 't zo zegt, nee, er zijn inderdaad geen cheerleaders bij ijshockey. Een mooie mied die het Amerikaanse volkslied zingt, maar dan houdt het toch wel op met entertainment door vrouwelijk schoon.

 


Yes, I also want to post a Comment!

<< Naar Rook USA Homepage








This page is powered by Blogger. Isn't yours?