<xmp> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d9845524\x26blogName\x3dRook+USA\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://rookusa.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://rookusa.blogspot.com/\x26vt\x3d-8846373986094620866', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script> </xmp>

Rook USA

Sunday, February 20, 2005

Kruiend ijs

Kruiend ijs in de Cedar River

Een opstopping van ijsschotsen in de Cedar River had over een lengte van ruim een kilometer gezorgd voor een enorm veld van omhoogstaande schotsen. Komt daar wellicht het spreekwoord 'schots en scheef' vandaan?
De Cedar River stroomt midden door Cedar Rapids en had ter hoogte van de ijsschotsenopstopping voor overstromingen gezorgd omdat het water nergens heen kon. De politie had daarom de weg langs de rivier afgesloten. Daar het 20 jaar geleden was dat een ophoping van ijsschotsen zich in soortgelijke omvang had voorgedaan, waren wij niet de enigen die het natuurspektakel van dichterbij wilden bekijken.
Op bovenstaande foto ligt Lisandra (9) onder een halve meter dikke ijsschots. Als je goed kijkt naar de foto, dan kun je op en tussen de ijsschotsen 'stokjes' ontwaren. Dit zijn dus geen 'stokjes', maar forse boomstammen die de kracht van de ijsschotsen niet konden weerstaan.

Zoals je op de foto kunt zien was Nathalie (13) 'goed' gekleed voor het koude weer (zo rond het vriespunt). De straffe wind maakte het er niet warmer op. Na een uurtje waren Lisandra, Ella en ik dan ook aardig verkleumd en was Nathalie zo goed als onderkoeld.
Onderweg naar huis zijn we gestopt bij een koffieshop (voor de Nederlandse lezers: dat is een "gelegenheid waar men voornamelijk koffie kan drinken"). De koffie, warme chocolade melk en thee deden wonderen.

2 Comments:

Haha mooi dat je koffieshop goed uitlegt, kan misschien een openbaring zijn voor sommige Nederlanders dat je er ook koffie kunt krijgen.

 

@Henk (ES): In de Van Dale wordt 'koffieshop' gedefiniƫerd als:
"1 gelegenheid waar men voornamelijk koffie kan drinken
2 gelegenheid waar men softdrugs kan kopen en gebruiken"
Wat me daarbij opvalt is dat in de eerste definitie het woord 'voornamelijk' voorkomt, terwijl dat niet in de tweede definitie voorkomt!

 


Yes, I also want to post a Comment!

<< Naar Rook USA Homepage








This page is powered by Blogger. Isn't yours?