<xmp> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d9845524\x26blogName\x3dRook+USA\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://rookusa.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://rookusa.blogspot.com/\x26vt\x3d-8846373986094620866', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script> </xmp>

Rook USA

Friday, February 25, 2005

Gescheurde bovenlip

Ewout's gescheurde bovenlip

Vandaag tijdens de dagelijkse(!) P.E. (Physical Education = gym) stond er voor Ewout (15) en zijn klasgenoten voetbal op het programma. Toen zich een perfect kopmoment voordeed, dacht Ewout er hetzelfde over als een andere jongen. In een poging de bal te koppen hapte Ewout echter stevig in de schedel van de jongen. Als gevolg van de harde aanvaring ging de jongen knock-out en bleek Ewout's bovenlip een forse scheur opgelopen te hebben. Hevig bloedend spoedde Ewout zich naar het kantoor van de school nurse (de meeste scholen hebben hun eigen fulltime schoolverpleegster), die vervolgens Ella belde met de mededeling dat er een ongelukje was gebeurd tijdens gym en dat Ewout een gezichtswond had die gehecht moest worden.
Toen Ella even later met Ewout bij onze eerste-hulp-dokterspraktijk aankwam zag de dienstdoende dokter het meteen al: dat is iets wat ze in het ziekenhuis moeten repareren.

Ewout, die een gloeiende schurft heeft aan injectienaalden, werd bij de eerste hulp afdeling van het ziekenhuis verwelkomd op een heel bataljon injectiespuiten. Naast een hele serie verdovingen kreeg hij ook nog eens een tetanusprik. Bij het zien van de tetanusspuit had Ewout het echter helemaal gehad en werd ie zelfs kwaad.

Het spierweefsel in z'n lip bleek gescheurd te zijn. Hechtingen in laagjes aan de binnen- en buitenkant van z'n lip waren nodig om de schade weer een beetje te herstellen. Na twintig hechtingen raakte Ella de tel kwijt. Toen de verdovingen na verloop van tijd uitgewerkt begonnen te raken klaagde Ewout over het feit dat hij het hechten voelde. Toen de plastiche chirurg voorstelde om dan maar hier en daar een beetje bij te verdoven krabbelde Ewout al snel weer terug.

Binnen in de lip zitten oplosbare hechtingen. De niet-oplosbare hechtingen aan de buitenkant van de lip moeten er woensdag weer uit.

Ewout's gehechte bovenlip


6 Comments:

Ai, wat een kanjer. Ik zou ook niet blij geweest zijn in zijn plaats met al die spuiten, vooral daar niet. Is nogal een gevoelig plekkie. Mooi die nestharen.

 

@Henk (ES): En Ewout is nog trots op zijn nestharen ook!

 

Ouch...dat ziet er pijnlijk uit. Hij zal de komende dagen wel flink voelen hoe vaak je je mond beweegt...iets waar we nooit bij stil staan.

 

@w8in: Volgens Ewout valt het nu wel mee met de pijn. Toen ie echter vanmorgen uit z'n bed kwam was z'n lip nog meer gezwollen en is ie ongeveer 3x zo dik als op de onderste foto.
@Arina: Hij heeft nu juist van de enorme smak lippen, wat naar mijn idee kussen ten goede zal komen. Als we echter over tongzoenen praten, vrees ik dat dat voorlopig ff niet gaat.

 

Hij is blijkbaar nogal loslippig.

 

Het was maar goed dat ik mijn ontbijt al op had voor ik deze spectakulaire foto's zag... :-)

 


Yes, I also want to post a Comment!

<< Naar Rook USA Homepage








This page is powered by Blogger. Isn't yours?