<xmp> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d9845524\x26blogName\x3dRook+USA\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://rookusa.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://rookusa.blogspot.com/\x26vt\x3d-8846373986094620866', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script> </xmp>

Rook USA

Sunday, March 27, 2005

Paaseieren zoeken

Happy Easter!Sinds onze eerste Pasen in de States hebben we een nieuwe traditie aan het lijstje feestdagentradities toegevoegd: het verstoppen van paaseieren in de slaapkamers van de kinderen.
Uit opmerkingen van de kids in de aanloop naar de Paasdagen heb ik op kunnen maken dat ze zich snel aan deze nieuwe traditie hebben aangepast. Toen ik Lisandra (10) een paar dagen geleden toe kwam dekken voor het slapen gaan, zei ze tegen mij dat ze de prullenbak de volgende dag zou legen zodat we daar in iedergeval geen ei meer in konden verstoppen.

In weekends slapen Nathalie (13) en Lisandra (10) vaak samen op één kamer. Zo ook gisteravond. Nathalie had echter besloten dat ze bij Lisandra op de kamer zou slapen, omdat ze andere jaren altijd wakker werd als wij 's avondslaat de eieren verstoppen. "Mooi toch!", zou je denken, "want dan weet je toch waar ze liggen!" Dat is het 'm juist. Volgens haar kon ze ze daardoor veel te gemakkelijk vinden, en dat vond ze jammer...

Een kwartiertje na middernacht hebben Ella en ik 40 plastic eieren met snoepgoed gevuld en vervolgens verstopt in de slaapkamers. In de slaapkamers van Nathalie en Lisandra was dat niet zo moeilijk, want in beide kamers was het weer eens een grote zooi.

Vanochtend werd om even over half acht het startsein gegeven voor de egg hunt. Met slaperige koppen begonnen onze Sherlock Holmesjes aan hun speurwerk. Een aantal eieren waren nog vrij gemakkelijk te vinden, voor de meeste eieren was enig grondig zoekwerk vereist en voor sommige eieren had je toch zeker een spoorzoekersdiploma nodig...of veel hulp van je papa en mama (ha, ha, ha...).
Zelfs met de nodige hints kostte het toch nog wel een halfuur om alle eieren te vinden.

Ivan (18) had gezegd dat we geen paaseieren in zijn kamer hoefden te verstoppen omdat hij ze toch niet op ging zoeken. Daar dit echter zeer waarschijnlijk voorlopig z'n laatste paasweekend thuis zou zijn hebben we ons daar echter ff niks van aangetrokken. Toen we tegen eenen zijn slaapkamer binnenslopen bleek hij nog wakker te zijn. Dit weerhield ons er echter niet van om de eieren toch te verstoppen. Ondanks deze voorsprong had Ivan toch de meeste tijd nodig om al zijn eieren te vinden. Hij 'vond' een uurtje geleden pas zijn laatste ei.

Happy Easter!

2 Comments:

De grootste prestatie vind ik toch die van jullie zelf. Dat jullie de lokatie van 40 paaseieren kunnen onthouden!
Een leuke traditie, daar ga ik volgend jaar ook eens mee beginnen... hopelijk ga ik alle door Lucy verstopte eieren vinden... ;-)

 

@CasaSpider: Da's helemaal nog niet zo makkelijk. Soms duurt het dan ook wel even voordat we zel allemaal hebben kunnen vinden (zowel in ons geheugen als op de verstopplaats).
Ik neem aan dat je Lucy zult vragen in plaats van plastic eieren gevulde eieren te verstoppen... :-)

 


Yes, I also want to post a Comment!

<< Naar Rook USA Homepage








This page is powered by Blogger. Isn't yours?