<xmp> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d9845524\x26blogName\x3dRook+USA\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://rookusa.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://rookusa.blogspot.com/\x26vt\x3d-8846373986094620866', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script> </xmp>

Rook USA

Saturday, February 05, 2005

2005 Paint The Town Red Gala

Eén van de AEGON directuren nodigt ons jaarlijks uit om mee te gaan naar het gala van de hartstichting en/of het gala van de kankerstichting. Voor vanavond waren we uitgenodigd voor het gala van de hartstichting onder de titel "2005 Paint The Town Red Gala". TV-nieuws beroemdheden Dave Benton en Tifany O'Donnell waren de gastheer en gastvrouw voor de avond.

De gala-avond wordt jaarlijks georganiseerd om geld in te zamelen voor de Amerikaanse hartstichting. Paul en zijn vrouw hadden twee tafels gereserveerd voor het goede doel á $2500 per tafel. Om niet tegen 16 lege stoelen aan te hoeven kijken hadden ze vrienden uitgenodigd om aan te komen zitten (waaronder wij dus). Galajurk en smoking waren verplicht.
Het jaarlijkse gala wordt dus georganiseerd om fondsen te werven voor de hartstichting. Enerzijds worden fondsen verkregen van sponsors en uit de verkoop van entreekaartjes. Anderzijds komt een groot deel van de pegels uit de opbrengst van de veilingen die tijdens de gala-avond worden gehouden.
Naast een live auction was er ook een silent auction. Op tafels waren door sponsors geschonken artikelen uitgestald, met bij elk artikel een kaart waar je op kon invullen hoeveel je voor het betreffende artikel wilde betalen. Iemand anders kon daar dan weer overheen bieden. Dit bieden ging de hele avond door. Bij sluitingstijd moest je alle artikelen afrekenen en meenemen waarop je de hoogste bieder was. Zo werden er schilderijen, vakanties, aardewerk, serviesgoed, een vlag die op het Witte Huis heeft gewapperd (met echtheidscertificaat), door Jessica Simpson gesigneerde schoenen, diverse door sportsterren gisigneerde artikelen, schoonheidsbehandelingen, etc aangeboden. Niet alleen artikelen, maar ook tegoedbonnen lagen als te veilen items op de tafels uitgestald. Op de kaart van elk artikel/item stond aangeven wat de waarde was en ook wat het minimum bod moest zijn. Zo lag er bijvoorbeeld een tegoedbon van $500 voor een plaatselijk tuiniersbedrijf. Het minimum bod hiervoor was op $250 gesteld.
Op het gala was zo ongeveer de hele high society van Cedar Rapids vertegenwoordigd, laten we zeggen: mensen met geld, veel geld (ons dan even niet meegerekend). Je zou dan verwachten dat als deze rijke stinkerds naar een liefdadigheidsbal komen ze het ook even breed laten hangen en dat er dus flink (over)gebonden zou gaan worden op de door de sponsors geschonken waar. Het is immers voor een goed doel, niet waar? Maar wat denk je? Wordt er hier en daar dus gewoon geboden met minimum bedragen, of te wel $250 voor de eerder genoemde toegoedbon van $500! Zo zaggen we aan het einde van de avond dat heel veel goederen voor een bedrag dat onder de werkelijke waarde lag de deur uit gingen. Dit jaar waren er echter aanmerkelijk meer artikelen waar meer voor geboden werd dan de waarde van het betreffende artikel.

Op de gala-avond werden ook 150 loterij-tickets verkocht voor een Panasonic 42 inch HDTV plasma televisie. Voor $100 kreeg je een afstandsbediening. Als je daarmee de TV aan kreeg, dan kon je 'm mee naar huis nemen. Wij namen slechts de afstandsbediening en het gevoel dat het in ieder geval voor een goed doel was mee naar huis...

Foto's van vanavond heb ik niet (Ella: "we hoeven niet elke keer op de foto"), dus moeten jullie het doen met archief foto's van eerdere gala's. Ella had een glimmende Charlston-achtige jurk aan en ik had dezelfde smoking aan als op de linkse foto.


2 Comments:

Jelui zien er gelikt uit, jammer van alleen de remote.

 

@Henk (ES): Thanks Henk!
@CasaSpider: Ik moet eerlijk zeggen dat ik het zo ook wel lekker makkelijk vind. Ik hoef me zo nooit druk te maken wat ik aan moet. Ook hoef ik nooit te vragen: "Schat, welke vestje zal ik aandoen, deze of deze? Of, welke schoenen vind je hier leuker bij staan, deze of deze?"
Misschien hebben wij mannen er wel het geld voor een nieuwe jurk voor over om niet elke keer hoeven na te denken wat we nou precies aan moeten doen...

 


Yes, I also want to post a Comment!

<< Naar Rook USA Homepage








This page is powered by Blogger. Isn't yours?