<xmp> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d9845524\x26blogName\x3dRook+USA\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://rookusa.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://rookusa.blogspot.com/\x26vt\x3d-8846373986094620866', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script> </xmp>

Rook USA

Friday, February 04, 2005

Super Bowl Chili Cook Off

Bij ons op de IT-afdeling hebben we regelmatig kook- of bakcompetities. De 65 man tellende afdeling wordt dan in een aantal teams verdeeld die elk rond een bepaald thema zo goed mogelijk voor de dag proberen te komen met kooksels en baksels. Nadat de prestaties beoordeeld zijn door een gelegenheidsjury (bijvoorbeeld het personeel van de mailroom, de directie of de onderhoudsploeg) mogen we de hoogstandjes van onze IT-collega's en onszelf opeten. De ene keer mag er maar één pan/schotel per team worden klaargemaakt, terwijl een andere keer je een hele tafel vol mag bereiden. Vaak maakt de presentatie deel uit van de beoordeling en wordt (letterlijk) alles uit de kast gehaald om de handel mooi te versieren. Vaak worden kosten nog moeiten gespaard.

Voor vandaag was een Super Bowl Chili Cook Off gepland. Dit keer waren we opgedeeld in 8 teams en mocht elk team met slechts één pan Chili meedoen aan de competitie.
De Chili Cook Off heette overigens de Super Bowl Chili Cook Off, omdat zondag de Super Bowl - de moeder van alle sportwedstrijden - wordt gehouden. De grote finale van het American football, maar misschien later meer daarover.
Grote stapels kleine plastic bakjes zijn altijd beschikbaar voor het proeven. Zo kun je een klein beetje proeven, daarna het bakje weggooien, om vervolgens het volgende gerecht te proeven. Als je alles geproefd hebt kun je vervolgens een grote bak vol nemen van je favoriet.
Al proevend heb ik vandaag mijn buikje rond gegeten. Een grote bak van mijn favoriet ging er gewoon niet meer in. Er zaten een paar verrekte goeie chili's bij!
Een andere afdeling die we hadden uitgenodigd om chili mee te komen eten (we hebben toch altijd méééér dan genoeg) had voor heerlijke desserts gezorgd. Yes!

Gerechten als bijvoorbeeld chili worden door Amerikanen vrijwel allemaal bereid in een crockpot. 's Morgens vroeg doe je alle ingrediënten voor een stoofpot of bijvoorbeeld je chili in de crockpot en 's savonds om 6 uur is het eten dan klaar. Je kunt een gerecht ook in kortere tijd klaar laten koken, maar dan moet je de crockpot op high zetten in plaats van op low.
Voor het geval je niet weet wat een crockpot is, heb ik hiernaast een fotootje van een crockpot opgenomen. Een crockpot bestaat uit een metalen buitenpot en meestal een geglazuurde aardewerken binnenpot. De buitenpot verwarmd de binnenpot electrisch. Je kunt een crockpot als een warmhoudpot gebruiken voor bijvoorbeeld saus, maar de meeste mensen gebruiken 'm voor het langzaam koken van gerechten. Je gooit alle benodigde ingrediënten in de pan en laat 'm vervolgens een halve en soms zelfs een hele dag aan staan. Geen omkijken naar.

1 Comments:

@CasaSpider: Ondanks het feit dat de gemiddelde Amerikaan spicy al gouw te spicy vindt, zaten er gisteren een paar aardig pittige chili's bij.
@Arina: Nee, ik had geen chili klaargemaakt, daarom heeft ons team waarschijnlijk ook niet gewonnen...

Update: Met dank aan de chili, heb ik gedurende de ochtend reeds het eerste couplet van het Wilhelmus getoeterd!

 


Yes, I also want to post a Comment!

<< Naar Rook USA Homepage








This page is powered by Blogger. Isn't yours?