<xmp> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d9845524\x26blogName\x3dRook+USA\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://rookusa.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://rookusa.blogspot.com/\x26vt\x3d-8846373986094620866', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script> </xmp>

Rook USA

Saturday, January 29, 2005

Worstelen en Herten

Ewout (15) had vanavond een worsteltoernooi in Central City, 40 minuten ten noordoosten van Cedar Rapids. Ze reizen altijd gezamenlijk met het hele schoolworstelteam en de coaches per schoolbus naar toernooien. Zelf ben ik direct naar m'n werk richting Central City gereden.
Ik heb Ewout twee goeie worstelpartijen zijn spelen, maar zijn tegenstanders waren net ietsje beter.
Het goedbezochte toernooi startte om 5 uur en met een speciale ontheffing van de hoofdcoach mocht Ewout al voor het einde van de wedstrijden om even over tienen de sporthal verlaten.

Ivan (18) en Ewout hebben dit weekend de jaarlijkse 'winter retreat' van de Youth Group in een soort vakantieboerderij in Monticello. Ivan was daar eerder vandaag al samen met de Youth Group naar toe vertrokken.
Vanaf de lokatie waar er geworsteld werd is dat nog eens 45 minuten rijden. De coach had daar wel begrip voor en liet Ewout daarom voortijdig vertrekken.

Iowa heeft momenteel te maken met een herten-overbevolking. Vlak voor dat we bij de vakantieboerderij aankwamen werden we daar nog even aan herinnerd met links en rechts van de weg grote kuddes herten. Met de sneeuw op de grond zie je ze een stuk beter dan normaal, maar het blijft nog steeds oppassen als je met 70 miles per uur over een bochtige weg raast. Als je een hert met die snelheid vol raakt is je auto total loss. Jaarlijks vinden er in Amerika bijna een half miljoen auto-hert-ongelukken plaats, meer dan 100 met dodelijke afloop. Met 'met dodelijke afloop' bedoel ik in dit geval dat een mens de auto-hert ontmoeting niet overleefd, want in de meeste gevallen overleeft het hert de klap niet.
Ik ben toch maar iets langzamer (69 miles per uur) gaan rijden.

Over het algemeen zie je alleen maar vrouwtjes herten en maar af en toe een (nog jong) mannetje. Toen ik terugreed na Ewout afgezet te hebben bij de vakantieboerderij stond ik evenlater oog in oog met een zeer groot mannetje met een enorm gewei. Verblind door mijn koplampen stond hij stil op het midden van de weg. Hij bleef me even aanstaren met zijn oplichtende ogen, om even later met z'n harem te verdwijnen in het dichte struikgewas langs de weg.

Zo kan het dus aflopen:

Hert door voorruit

Als je een beetje tegen bloederig kunt moet je ook eens naar deze foto's kijken.

2 Comments:

Lekker soepzooitje. Die auto kun je volgens mij gelijk afschrijven als je interieur op die manier "versiert" is. Wel een goede waarschuwing om je snelheid aan te passen.
Frits

 

Heerlijke foto's Henk!

 


Yes, I also want to post a Comment!

<< Naar Rook USA Homepage








This page is powered by Blogger. Isn't yours?