<xmp> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d9845524\x26blogName\x3dRook+USA\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://rookusa.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://rookusa.blogspot.com/\x26vt\x3d-8846373986094620866', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script> </xmp>

Rook USA

Wednesday, February 02, 2005

Groundhog Day

Groundhog Jaarlijks is 2 februari Groundhog Day. Een Groundhog is een grondeekhoorn die wel wat weg heeft van een grote cavia. Groundhog Day is een populaire Amerikaanse traditie. Twee februari is de dag dat de Groundhog uit zijn hol komt na een lange winterslaap op zoek naar zijn schaduw. Als hij zijn schaduw ziet (= de zon schijnt) beschouwt ie dit als een teken dat er nog eens 6 weken van slecht winterweer aan zit te komen en kruipt ie weer snel in zijn hol. Als het een bewolkte dag is, en hij zijn schaduw dus niet ziet, beschouwd hij dit als het begin van het voorjaar en blijft hij boven de grond. De beroemdste Groundhog heet Phil uit Pennsylvania in Punxsutawney (hij is in 1995 zelfs in de Oprah Winfrey show geweest). Camera ploegen en ongeveer 30.000 mensen trekken jaarlijks op 2 februari naar het dorpje Punxsutawney om daar met eigen ogen te aanschouwen of Phil z'n schaduw ziet of niet. Op deze manier wordt vervolgens het weer voorspeld. Sinds 1887 schijnt Phil er nog nooit naast gezeten te hebben!
Phil zag vanochtend z'n schaduw, hetgeen betekend dat we nog 6 weken winterweer voor de boeg hebben!
Volgend jaar toch maar eens met een jachtgeweer klaar gaan liggen en 'm zijn koppie eraf schieten zodra ie dat boven z'n hol uitsteekt...

3 Comments:

Zijn kop zit toch altijd boven z'n hol?!

 

Heb je een beetje genoeg van de winter?
Hier hebben we er nog haast niks van gemerkt en zou ik best wel eens een beetje in jullie winter willen meedelen. Hoeft natuurlijk niet direkt zo veel! :)
Frits

 

@WW: LOL!
@CasaSpider: Groundhog Punxsutawney Phil (al dezelfde groundhog sinds 1886) maakt al 119 jaar lang voorspellingen, dus is ie al minstens 119 jaar oud.
Die parasol bracht me op een nog veel beter idee: ik douw 'm gewoon een staaf dinamiet in z'n hol (daarbij laat ik in het midden welk hol dat is...), dan komt ie nóóóóit meer boven.
@Frits: Een koude winter met overwegend strakblauwe luchten (zonnig dus), verkies ik zondermeer boven een Hollandse kwakkelwinter met overwegend grijze druilerige dagen. Maar liever heb ik gewoon helemaal geen winter, behalve dan een weekje rond Kerst.

 


Yes, I also want to post a Comment!

<< Naar Rook USA Homepage








This page is powered by Blogger. Isn't yours?