<xmp> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d9845524\x26blogName\x3dRook+USA\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://rookusa.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://rookusa.blogspot.com/\x26vt\x3d-8846373986094620866', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script> </xmp>

Rook USA

Wednesday, January 05, 2005

Indoor Soccer

Al sinds we naar de States verhuisd zijn speel ik 's winters mee in een indoor soccer competitie. Met een door AEGON gesponsord team spelen we in de coed divisie. Coed betekent dat van de 6 spelers op het veld er teminste 2 een vrouw moeten zijn. Momenteel doen er twee AEGON teams mee, maar over enkele weken zullen dat er weer drie zijn. De helft van de teamleden in de AEGON-teams heeft meerdere jaren (zaal)voetbal in competitieverband gespeeld. We spelen echter meestal tegen teams met alleen maar ervaren spelers (die ons in de meeste gevallen een sportief pakslaag geven).

Elk team bestaat uit 11 spelers (waarvan er maximaal 6 tegelijk op het veld kunnen zijn). De wedstrijden duren 2 keer 20 minuten, met een pauze van nog geen 2 minuten. De bal is nooit uit (tenzij je 'm in de netten boven de 2,50 meter hoge muren schopt), en er geldt geen buitenspelregel. Gedurende de wedstrijd mag net als bij basketbal en ijshokey voortdurend gewisseld worden. Daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt, omdat zaalvoetbal vele malen intensiever is dan een gewoon potje voetbal op een grasmatje in de openlucht. Sommige jongens die gewend zijn om twee keer 45 minuten onafgebroken op een grasveld te spelen, moeten er nog steeds aan wennen dat ze na 4 minuten gewoon volledig afgedraaid zijn en smeken om een wissel.

In de competitie spelen veel buitenlanders mee. Spelers zijn onder andere afkomstig uit Polen, Roemenië, Schotland, Irak, Libië, Colombia, Costa Rica, Mali, Kroatië, Palestina, Libanon, Duitsland, Venezuela en een hele groep uit Mexico. De buitenlanders hebben het vaak met mij over de meer dan geweldige Nederlandse voetballers. Stuk voor stuk zijn ze grote liefhebbers van het Nederlandse voetbal en verkiezen ze Nederland boven de andere voetballanden (in sommige gevallen zelfs boven hun eigen land).
Onder de buitenlanders bevinden zich 4 voormalige professionals. Colin Crichton maakte deel uit van het Schotse nationale voetbalteam in 1991 en 1992 en heeft daarvoor en daarna in verscheidene Schotse profvoetbalclubs gespeeld. Naast een geweldige techniek, heeft ie gigantisch harde schoten (ongelevelijk, zo hard zeg!). En wij mogen ons dus meten aan zo'n speler! Stel je voor dat je wekelijks met iemand als bijvoorbeeld Jan Wouters een balletje kunt trappen!
Het andere AEGON-team heeft Alika Clissold als keeper. Alika heeft tot 3 jaar geleden als professional voor Frankfort in Duitsland gekeept.
Amerikaanse, een Schotse, een Mexicaanse en ..... een Nederlandse vlag vredig naast elkaar!Dan hebben we Latif nog. Latif is inmiddels 57 jaar oud en speelde in de jaren 70 en 80 in het nationale voetbalelftal van Irak. Overigens heeft Latif ondanks zijn 57-jarige leeftijd nog een ongelovelijk goede conditie en balbeheersing (als ie de kans krijgt speelt ie naast de wedstrijden met zijn eigen team zo nog 3 andere wedstrijden op een avond mee als invaller). Op het voetbalveld is ie mij vaak te snel af. Tijdens de inval van Amerika in 1991 is ie met een deel van zijn familie naar de US gevlucht. Zijn jongere broer Falah diende in Saddam's leger toen de United States in 1991 Koeweit binnenvielen. In de chaos die toen onstond wist hij te ontsnappen naar Saoedi Arabië. Daar is heeft hij met zijn gezin tot 1995 gewoond, om vevolgens bij zijn broer in Cedar Rapids te komen wonen.
En dan is er nog een vrij jonge Kroaat, waarvan ik de naam niet weet, die nog redelijk recent voor het nationale team van Kroatië en volgens mij daarvoor ook van Joegoslavië heeft gespeeld.
Onder het scorebord in de SportZone, het gebouw waar we voetballen, hangen een Amerikaanse, een Schotse, een Mexicaanse en ..... een Nederlandse vlag vredig naast elkaar! De Nederlandse vlag had ik in 2002 van Ella gekregen voor Vaderdag.

Ondanks de slechte conditie van de wegen, bleek vandaag de SportZone gewoon open te zijn. Vermoedend dat mijn team zeer waarschijnlijk verre van compleet zou zijn, besloot ik Ewout (15) mee te nemen. Met slechts twee(!) andere spelers van ons team bleek dat hard nodig te zijn. Daarnaast vonden we nog 3 'loslopende' spelers bereid met ons mee te spelen. Zo hadden we genoeg om een volledig team op het veld te zetten, maar dan wel zonder wissels. En dat tegen het beste team uit de divisie. De wedstrijd verloren we met 7-0.
Eén van de teams die na ons een wedstrijd moesten spelen hadden slechts 6 spelers en wilden graag een paar wisselspelers hebben. Ewout en ik boden gretig onze diensten aan. We speelden tegen een team van ongeveer gelijke sterkte. De erg leuke wedstrijd wonnen wij uiteindelijk met 5-4.
Voor Ewout was de eerste keer dat hij indoor speelde, maar hij vond het erg leuk.

Bij de eerste stap die ik buiten de SportZone zette ging ik meteen op m'n bek. Onder de sneeuw lag nog een spiegelgladde ijzellaag.

2 Comments:

Hey Henk, leuk zo'n dagboek. Hebben jullie nog vakantie dat je zo maar kunt gaan voetballen of is dit een gebeuren dat 's avonds plaats vindt? Is het een soort bedrijfscompetitie? Dat vergt wel discipline om als team regelmatig aan te treden.
see ya
Frits

 

@Frits: Nee, we hebben geen vakantie. Was dat maar zo! We spelen elke woensdagavond, op verschillende tijden. In een winterseizoen spelen we tussen de 15 en de 22 wedstrijden. De 3 AEGON-teams zijn momenteel de enige bedrijfsteams. Onder de andere teams zitten bijvoorbeeld vriendenteams (die al jaren met elkaar spelen), twee teams die bestaan uit voornamelijk coaches van de twee grote voetbalclubs van Cedar Rapids, een team met alleenmaar Latinos (uit Mexico, Costa Rica en Colombia), etc.

 


Yes, I also want to post a Comment!

<< Naar Rook USA Homepage








This page is powered by Blogger. Isn't yours?